Heracles Almelo boekt gelukkige zege op De Graafschap

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-01-23 20:40:24

Heracles Almelo heeft een moeizame zege geboekt. In eigen huis won het met minimale cijfers van hekkensluiter De Graafschap: 2-1. De Superboeren waren ongelukkig in de afronding en raakten het aluminium meerdere keren. Heracles begon goed aan het duel en kreeg via Peter van Ooijen haar eerste kans, maar de middenvelder schoot in het zijnet. De Graafschap werd vervolgens steeds sterker en Vincent Vermeij had de mogelijkheid op de 0-1, maar doelman Bram Castro pakte zijn inzet. Karim Tarfi was vervolgens ongelukkig en trof van afstand de paal. Ook Bryan Smeets had pech en zag zijn schot op de paal belanden. Vlak voor rust werd De Graafschap gestraft voor de gemiste kansen en kwam het op achterstand. Brahim Darri kwam naar binnen en schoot in de verre hoek binnen: 1-0. Na rust was De Graafschap wederom dichtbij een treffer, maar Ted van de Pavert kopte de bal op de paal. De Superboeren gingen vol op de aanval, maar kregen de 2-0 tegen. Thomas Bruns schoot een vrije trap binnen. Vlak voor tijd werd het nog spannend nadat Andrew Driver de 2-1 scoorde, maar Heracles kwam goed weg met de zege. Door drie punten te pakken stijgt Heracles Almelo naar de vierde plaats in de Eredivisie. De Graafschap blijft hekkensluiter met acht punten uit 19 duels.