Invaller Faik bezorgt Roda eindelijk zege met vrije trap

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-01-23 21:50:19

Roda JC Kerkrade heeft eindelijk weer een zege geboekt in de Eredivisie. Na 14 duels zonder winst won het vanavond met 1-0 op bezoek bij Excelsior. Invaller Hicham Faik werd de matchwinner door vlak voor tijd uit een vrije trap te scoren. Roda begon het duel beter en kreeg mogelijkheden via Tom Van Hyfte en Kristoffer Peterson, maar doelman Tom Muyters was attent. Aan de andere kant was Tom van Weert dichtbij een treffer, maar zijn inzet ging over het doel. Roda bleef beter en leek de 0-1 te maken via Jordy Buijs, maar Daan Bovenberg haalde zijn vrije trap van de lijn. Na rust kreeg de thuisploeg een grote kans, maar Daryl van Mieghem schoot oog in oog met doelman Benjamin van Leer naast. Roda werd met spelhervattingen een aantal maal gevaarlijk, maar grote kansen werden er niet gecreeerd. Het duel leek te eindigen in 0-0, maar in de 83e minuut schoot Faik van circa 35 meter raak via een stuit: 0-1. Peterson had nog vervolgens de mogelijkheid op de 0-2, maar de aanvaller schoot over. Door de zege stijgt Roda JC naar de 14e plaats in de Eredivisie. Excelsior zakt naar de 15e plaats.