PSV herstelt zich van achterstand in boeiend duel met Twente

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-01-24 16:34:51

PSV heeft in het thuisduel met FC Twente geen fout gemaakt. De Eindhovenaren wisten een vroege achterstand om te buigen in een 4-2 overwinning en zet daarmee de achtervolging op Ajax voort. Dankzij een kopbal van Jari Oosterwijk kwam FC Twente nog wel op voorsprong in het Phillips Stadion. In de achtste minuut promoveerde de spits een voorzet van Ede tot een doelpunt. PSV-verdediger Hector Moreno liet vervolgens zien een goede kopper te zijn. De Mexicaan wist in de 21e en 23e minuut corners van Guardado binnen te knikken en zette daarmee zijn ploeg op voorsprong. Guardado maakte vervolgens zijn 'assist-hattrick' compleet door met een prachtige dieptepass Luciano Narsingh te lanceren. Na een goede aanname was de rechtsbuiten wat gelukkig in de afronding: 3-1. Dit was ook meteen de ruststand. PSV zakte in de tweede helft wat in, waardoor een definitieve beslissing uitbleef. In de 69e minuut leek dit de ploeg van Phillip Cocu nog fataal te kunnen worden. Na een goede pass van Mokotjo omspeelde Chinedu Ede keeper Jeroen Zoet en schoof de bal in het lege doel. Danzkij de rentree van twee terugkerende spelers wist PSV de overwinning alsnog veilig stellen. Door goed werk van de ene invaller Jetro Willems kon Luuk de Jong de Jong de andere invaller Florian Jozefzoon wegsturen. De rechtsbuiten, die pas 54 seconden in het veld stond, profiteerde goed van matig uitkomen van Twente-doelman Marsman en stiftte prima raak. Voor Willems en Jozefzoon was dit een extra mooi moment. Beide spelers waren voor lange periode uitgeschakeld met een blessure en maakte zondagmiddag hun rentree bij PSV. Dankzij de overwinning blijft PSV koploper Ajax volgen op drie punten. Nummer drie Feyenoord is met acht punten minder ver weg. FC Twente, dat zich ondanks de nederlaag aardig staande hield in Eindhoven, blijft steken op de zestiende plek. Bij de Tukkers maakte Ajax-huurling Zakaria El Azzouzi in de slotfase zijn debuut.