Roda krijgt in blessuretijd waar het recht op heeft tegen Ajax

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-01-31 14:41:14

Ajax is zijn koppositie kwijt. Na een onthutsend zwakke tweede helft maakte Roda JC in de blessuretijd de verdiende gelijkmaker. Ajax kwam in een matige eerste helft nog wel op een ruime voorsprong. Ondanks matig positiespel creëerden de Amsterdammers nog wel wat kansen. In de 27e minuut kwam gelgenheids-nummer tien Arek Milik goed voor zijn man en kopte een corner van Gudelj binnen. Twee minuten later leek de ploeg van coach Frank de Boer op rozen te zitten, toen spits Anwar El Ghazi van net buiten de zestien goed binnen schoof. Tien minuten voor rust mocht Rydell Poepon in alle vrijheid een voorzet van Peterson binnen tikken. Door de goal heeft de spits, die bij Ajax werd opgeleid, voor maar liefst zes verschillende eredivisieclubs gescoord. Dankzij de aansluitingstreffer begon de tweede helft met een 1-2 stand op het bord. Waar Ajax in de eerste helft nog wel de controle had, leek het team het in de tweede helft wel best te vinden. Er werd geen druk meer gezet, het middenveld liet hun man constant lopen en aanvallend werd niet eens meer geprobeerd iets te creëren. Door het zwakke optreden van de hoofdstedelingen kreeg Roda stukje bij beetje meer grip op de wedstrijd, zonder daar echt hele grote kansen aan over te houden. Met name Joël Veltman was hier met een sterk optreden verantwoordelijk voor. In de tweede minuut van de blessuretijd was Jaïro Riedewald zich blijkbaar niet helemaal bewust van de situatie. Bij een corner van de thuisploeg leek de jonge verdediger lood in zijn schoenen te hebben toen hij Ngombo kinderlijk eenvoudig weg liet lopen. De invaller kreeg de bal niet eens goed op zijn hoofd, maar het was genoeg voor de meer dan verdiende gelijkmaker. Door het gelijke spel gaat PSV over Ajax heen. De Amsterdammers moeten nu de achtervolging inzetten op de Eindhovenaren, dat door de overwinning van zaterdagavond op de Graafschap(4-2), koploper is met 50 punten. Ajax volgt met 49.