Crisis zet voort bij Feyenoord na nieuwe nederlaag tegen ADO

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-01-31 16:44:30

Als het nog niet zeker was, dan is het dat nu wel: Feyenoord wordt geen kampioen van de Eredivsie dit seizoen. De Rotterdammers wisten tegen ADO wederom niet te overtuigen en verloor in de eigen Kuip: 0-2. Giovanni van Bronckhorst probeerde met wijzigingen de defensie stevig neer te zetten, maar deze poging faalde jammerlijk. Ook met Eric Bottenghin in plaats van Sven van Beek in het hart van de verdediging kreeg Feyenoord geen grip op de aanvallende tactieken van ADO den Haag. Linksback Aaron Meijers had volkomen vrijgelaten de 0-1 op zijn schoen, maar schoot ver naast het doel van Feyenoord. Kort voor rust leek Feyenoord op voorsprong te komen. Simon Gustafson schoot na een steekpass van Dirk Kuyt raak, maar werd teruggefloten voor buitenspel. Uit de herhaling bleek echter dat de Zweed op gelijke hoogte stand met de laatste man van de ADO-defensie. Even later, in de 42e minuut, opende Kevin Jansen de score. De middenvelder, die bij Feyenoord werd opgeleid, kon binnenkoppen na goed werk van spits Mike Havenaar. In de tweede helft ging Feyenoord tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker. De Rotterdammers kregen via Kuyt, invaller Achahbar en Gustafson redelijke kansen, maar kreeg via Gianni Zuiverloon de genadeslag. De rechtsback dribbelde na een uur dwars door de Feyenoord defensie en ronde erg zelfverzekerd af. Door de nederlaag staat Feyenoord 14 punten achter op koploper PSV en zal de club zich moeten richten op het bekertoernooi. Woensdag wacht in Kerkrade de kwartfinale tegen Roda JC voor de KNVB-beker. Voor ADO brengt de overwinning een lichtpuntje in de financiƫle malaise die de club in zijn greep houdt. De club van eigenaar Wang staat twaalfde met 26 punten.