Zeneli bezorgt Heerenveen op fraaie wijze drie punten in derby

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-01-31 17:01:18

Dankzij een beauty van Arber Zeneli heeft SC Heerenveen de derby van Friesland. Na vijftien jaar zonder overwinning in Leeuwarden, wist de ploeg van Foppe de Haan Cambuur eindelijk weer eens te verslaan: 0-1. In een ietwat saaie eerste helft was vooral Cambuur gevaarlijk via Rai Vloet. De huurling van PSV was echter ongelukkig in de afronding en daarom gingen de Friezen rusten met 0-0. Kort na rust viel direct de winnende goal. Zeneli kwam naar binnen en schoot met links de bal prachtig in de kruising. In de fase hierna creƫrde Heerenveen nog grote kansen, maar dankzij Cambuur-doelman Nienhuis wist inzetten van Veerman en Otigba te keren. In de slotfase was ook doelman Erwin Mulder belangrijk. De keeper van Heerenveen stopte pogingen van Peersman en Monteiro en sleepte zo de drie punten uit het vuur voor zijn ploeg. Door de tweede uitzege op rij staat Heerenveen nu elfde, maar de ploeg van de Haan heeft zicht op het linkerrijtje. Cambuur blijft steken op de zeventiende plek, met twee punten meer dan hekkensluiter de Graafschap.