FC Twente boekt late zege op tien man SC Heerenveen

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-02-06 21:56:02

FC Twente heeft haar eerste uitzege van het seizoen geboekt. In het Abe Lenstra Stadion won het met 3-1 van SC Heerenveen. Het duel leek te eindigen in een gelijkspel, maar in de 89e en 93e minuut scoorden Jerson Cabral en Hakim Ziyech en bezorgden ze Twente een broodnodige zege. Heerenveen begon nog goed aan het duel. Henk Veerman kon eenvoudig scoren nadat Twente-goalie Nick Marsman de bal losliet: 1-0. Sam Larsson was even later dichtbij de 2-0, maar trof de paal met een vrije trap. Aan de andere kant was Ziyech gevaarlijk, maar trof de paal. Vlak voor rust werd het alsnog gelijk. Na een vrije trap van Ziyech kopte Bruno Uvini de 1-1 binnen. Na rust ging het spel op en neer, maar moest Heerenveen plotseling verder met tien man. Joost van Aken maakte een overtreding op Zakaria El Azzouzi en kreeg zijn tweede gele kaart van de arbiter. FC Twente profiteerde hiervan, maar wel pas in de absolute slotfase. Cabral scoorde na een voorzet van Thomas Agyepong de 1-2 in de 89e minuut. In blessuretijd scoorde Ziyech tegen zijn oude werkgever de 1-3. Door de zege stijgt Twente naar de 14e plaats in de competitie. SC Heerenveen blijft op de elfde plaats staan.