Cocu kent nu wel juiste tactiek voor PSV tegen Utrecht

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-02-07 20:13:22

In tegenstelling tot afgelopen donderdag heeft PSV zondagmiddag wel van FC Utrecht gewonnen. In de Nieuwe Galgenwaard kwamen de Eindhovenaren tot een simpele 0-2 overwinning. Phillip Cocu, die donderdag geen antwoord had op het compacte spel van Utrecht, wist zondag wel wat er gebeuren moest. De keuzeheer van PSV had Remko Pasveer, Joshua Brenet, Jetro Willems, Jürgen Locadia en Luciano Narsingh vervangen voor Jeroen Zoet, Santiago Arias, Nicolas Isimat-Mirin, Florian Jozefzoon en Gastón Pereiro. Bovendien schoof Arias door naar het middenveld waardoor de mannen de Eindhovenaren met drie verdedigers speelden. Deze wijzigingen zorgden met name in de eerste helft voor een sterk PSV te zorgen. De doorgeschoven Arias kon na vijftien minuten doorlopen en wist de bal door de benen van Utrecht-doelman Ruiter te schuiven. Marco van Ginkel werd na een zwak optreden in het bekerduel nog bekritiseerd, maar de huurling van Chelsea was zondag wel van waarde. De middenvelder zorgde voor veel dreiging, diepgang én de 0-2. Van net buiten het strafschopgebied wist Van Ginkel binnen te schieten en zo had PSV na 22 minuten al een riante voorsprong te pakken. In de tweede helft ging Utrecht flink druk zetten, maar in echte kansen resulteerde dit niet. De Domstedelingen kwamen niet door de solide verdediging van PSV, dat zelf ook niet meer gevaarlijk werd. Door de overwinning sluit de ploeg Lampengat het carnavalsweekend als koploper af, met Ajax op een punt volgend. Utrecht bezet de negende plek, maar dit is een enigszins verraderlijke positie. Nummer vier Feyenoord is namelijk maar vier punten verwijderd.