Costa brengt Chelsea in extremis naast Manchester United

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-02-07 20:34:17

Chelsea heeft met veel geluk een punt overgehouden aan het duel met Manchester United. Dankzij een goal in blessuretijd speelde de ploeg van Guus Hiddink met 1-1 gelijk in het eigen Stamford Bridge. Net als in de eerdere ontmoeting eind december was Manchester United de betere ploeg. Na rust werd dit overwicht ook daadwerkelijk vertaalt naar een doelpunt. Jesse Lingard stuurde met een sublieme halve omhaal de bal in de 61e minuut de bal naar de hoek. Eerder was de ploeg van Van Gaal al via Martial en Rooney gevaarlijk geweest. De geweldig keepende David de Gea wist zijn ploeg lang op de been te houden, maar moest in de 92e minuut toch buigen. Diego Costa omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel. Door het gelijke spel zien de Red Devils Leicester City wegrennen met twaalf punten voorsprong. Louis van Gaal en zijn mannen bezetten de vijfde plaats. Chelsea bezet de dertiende plek met zeven punten boven de degradatiestreep. De remise zorgt ervoor dat Guus Hiddink nog ongeslagen is bij de Londenaren.