Serie A: Napoli behoudt koppositie, Milan niet langs Udinese

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-02-07 20:58:16

Napoli heeft dankzij een penalty van Gonzalo Higuain zijn koppositie in de Serie A behouden. Achtervolger Juventus wist ook te winnen, terwijl AC Milan thuis niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Udinese. Napoli-Capri Nog voor de wedstrijd lieten de fans van Napoli zich van hun goede kant zien. Massaal lieten ze zich horen voor Kalidou Koulibaly. Het uitduel met Lazio Roma werd afgelopen week gestaakt door racistische spreekkoren van de Romeinse fans aan het adres van de verdediger. Hoewel topscorer Higuain(24) zich in de 69e minuut tot matchwinner kroonde met een penalty, had de Argentijn zijn vizier niet op scherp. Tot twee keer aan toe miste de spits grote kansen in de eerste helft. Mede door de tweede gele kaart voor Raffaele Bianco vlak na rust kon Capri geen vuist meer maken en bleven de drie punten in Napels. De ploeg van Maurizio Sarri gaat met 56 punten aan kop, gevolgd door Juventus(54 punten). Komende zaterdag staat een directe ontmoeting tussen beide ploegen te wachten in Turijn. Frosinone - Juventus Dat de strijd om het Italiaanse kampioenschap zo spannend blijft, komt mede door de overwinning van Juventus op Frosinone zondagmiddag. Door 0-2 winst zet Juventus een indrukwekkende reeks voort, die nu bestaat uit veertien winstpartijen. Pas laat in de wedstrijd, in de 74e minuut, werd de score geopend. Juan Cuadrado was met zijn derde treffer van het seizoen belangrijk voor De Oude Dame. Dankzij Paulo Dybala kreeg de overwinning iets meer glans. In de blessuretijd wist de Argentijn raak te krullen na een pass van Morata. AC Milan-Udinese Pablo Amero opende na zeventien minuten al de score voor Udinese. Het doelpunt van de Colombiaanse verdediger werd pas na rust beantwoord, toen Mbaye Niang een steekpass van Bacca een goed gevolg gaf. Omdat Bertolacci tien minuten voor het einde de lat raakte, bleven de Milanezen steken op 1-1. Milan blijft na het gelijkspel steken op de zesde plek, terwijl Udinese nu de veertiende plaats bezet. Overige uitslagen: Sassuolo - Palermo 2-2, Torino - Chievo Verona 1-2