Sterk Zenit wint ook vijfde duel, Barcelona al geplaatst

Door Voetbalcentraal, tuesday 2015-11-24 20:09:34

Zenit Sint-Petersburg imponeert in groep H van de Champions League. De Russen waren al geplaatst voor de knockout-fase door vier zeges op rij en wonnen dinsdag wederom, met 2-0 van Valencia. Bayer Leverkusen stelde teleur met remise (1-1) bij BATE Borisov, waardoor Barcelona al geplaatst is voor de volgende ronde. Het samenspel van Zenit was uitstekend en zorgde twee keer voor uitgespeelde goals. Na een kwartier scoorde Oleg Shatov met een bekeken lobje na een pass van Artem Dzyuba, die in de tweede helft na een aanval over vele schijven binnenschoof en daarmee het duel in het slot gooide. Dzyuba is nu gedeeld topscorer van het toernooi met Cristiano Ronaldo. RĂºben Vezo kreeg nog rood, waardoor de Spanjaarden met tien eindigden. Bayer Leverkusen leedt belangrijk puntverlies in Wit-Rusland, waar de thuisploeg op voorsprong kwam door een doelpunt van Mikhail Gordeychuk, na pas 68 seconden, de vroegste treffer van deze CL-editie tot nu toe. Een knappe goal van Admir Mehmedi was in de tweede helft slechts genoeg voor een punt.