AZ verliest opnieuw en wordt laatste in de groepsfase

Door Voetbalcentraal, thursday 2015-11-26 21:18:58

AZ is na vijf wedstrijden uitgeschakeld in de Europa League. De Alkmaarders verloren in eigen huis van Partizan Belgrado, door een 1-0 voorsprong uit handen te geven, en kunnen niet meer van de laatste plek in de poule afkomen. AZ had voor het duel drie punten in groep L en had een overwinning nodig om kans te maken op Europese overwintering. De thuisploeg kreeg legio kansen in de eerste helft om de openingstreffer te maken, maar sloeg pas vlak na rust toe: Dabney dos Santos schoot de bal knap uit stand in de verre hoek. Een kwartier later kreeg Aboubakar Oumarou veel te veel ruimte van AZ, waar hij goed mee omsprong: hij kopte de 1-1 binnen. AZ ging op jacht naar de zo nodige 2-1, en dat lukte nog bijna via Derrick Luckassen, maar kreeg zelf nog een tegengoal om de oren. Andrija Zivkovic besliste het duel laat in het voordeel van Partizan, dat volgende speelronde tegen Augsburg aan een punt genoeg heeft om verder te gaan in het toernooi.