Late treffer Cerny houdt hoop op overwintering Ajax levend

Door Voetbalcentraal, thursday 2015-11-26 22:55:26

Ajax heeft donderdagavond voor de eerste keer gewonnen in de groepsfase van de Europa League. Vaclav Cerny werd matchwinner tegen Celtic, door twee minuten voor het einde de winnende treffer tegen de touwen te schieten, 1-2. Ajax is daardoor nog niet uitgeschakeld. De slotfase was zeer open en beide ploegen kregen kansen in de omschakeling. Vooral Leigh Griffiths van de thuisploeg wist daar geen profijt uit te halen en zag Cerny in de tegenaanval toeslaan. Hij was in de ploeg gekomen voor Viktor Fischer. Donny van de Beek maakte als invaller zijn Europese debuut. Laatstgenoemde was betrokken bij de scrimmage die Ajax voor de pauze op 1-1 had gezet, waaruit uiteindelijk Arek Milik trefzeker was. De Amsterdammers waren al vroeg op achterstand gekomen door een doelpunt van Callum McGregor. Fenerbahçe won met 0-2 op bezoek bij koploper Molde. Robin van Persie mocht vijf minuten voor tijd invallen. De Turken hebben nu acht punten. Ajax heeft er zes. Alleen als Fenerbahçe verliest van Celtic en Ajax wint van Molde, gaat de ploeg van Frank de Boer door naar de achtste finales.