FC Utrecht slaat in slotfase toe tegen dapper Cambuur

Door Voetbalcentraal, friday 2016-02-12 22:05:00

FC Utrecht heeft zich goed herpakt na de nederlaag tegen PSV van vorige week. Op bezoek bij nummer zeventien SC Cambuur werd met 0-2 gewonnen. Pas elf minuten voor tijd brak Mark van der Maarel de ban, waarna Sébastien Haller het afmaakte. Cambuur heeft een roerige week achter de rug met het vertrek van hoofdtrainer Henk de Jong. De tijdelijke leiding van Sipke Hulshoff heeft niet voor het gewenste schokeffect gezorgd, al streed de Leeuwarder formatie voor iedere grasspriet en werd er bijna, na vijf nederlagen op rij, weer eens een puntje gepakt. In de eerste helft was het zelfs Cambuur dat de regie in handen nam en kansjes creëerde. Jack Byrne was met een uitstekende poging dichtbij de 1-0 en ook een vrije trap van Kevin van Veen leverde de thuisploeg bijna succes op. FC Utrecht kwam goed weg en kwam niet goed voor de dag, maar liet zich na de rust meer gelden. De krachten aan Cambuur-zijde vloeiden weg en de gasten kregen mogelijkheden. Pas in de 79ste minuut leidde dit tot een goal. Uit een voorzet van invaller Andreas Ludwig kopte Van der Maarel knap raak. Enkele minuten later maakte Haller aan alle spanning een einde: 0-2.