Ajax Vrouwen loopt uit op verliezend FC Twente Vrouwen

Door Voetbalcentraal, friday 2016-02-12 23:19:03

Ajax Vrouwen heeft hele goede zaken gedaan in speelronde 17 in de Eredivisie Vrouwen. Het team van trainer Ed Engelkes won met 1-0 van sc Heerenveen Vrouwen. FC Twente Vrouwen ging met 1-0 onderuit bij ADO Den Haag Vrouwen. PSV Vrouwen versloeg PEC Zwolle Vrouwen met 0-3. Ajax heeft nu zeven punten meer behaald dan FC Twente. De kampioen van Nederland heeft nog wel een duel in te halen. De Amsterdammers scoorden vrijdag niet tegen sc Heerenveen Vrouwen. Het was Lysanne van der Wal die in de 52ste minuut haar eigen keepster Nienke Olthof passeerde. Dieptepunt was het uitvallen van Ingrid Schuiten en Elze Huls bij sc Heerenveen Vrouwen. Ze hebben vermoedelijk zware knieblessures. Kirsten van de Ven kreeg in de 32ste minuut de direct rode kaart bij FC Twente Vrouwen tegen ADO Den Haag Vrouwen. Trainer Arjan Veurink: "Ik moet de beelden nog zien en heb het voorval zelf niet waargenomen. De scheidsrechter had het over een trappende beweging." Toch scoorde ADO pas met nog twintig minuten op de klok. Dat deed Dominique Bruinenberg. PEC Zwolle Vrouwen maakte het PSV Vrouwen lastig, maar het team kon niet voorkomen dat de Brabanders drie keer scoorden. Myrthe Moorrees benutte een strafschop, Mauri van de Wetering maakte twee doelpunten voor haar ploeg. Uitslagen: Ajax Vrouwen - sc Heerenveen Vrouwen 1-0 Later op Voetbal Centraal reacties Ed Engelkes en Marlous Pieëte van Ajax Vrouwen en Fred de Boer en Lysanne van der Wal van sc Heerenveen Vrouwen ADO Den Haag Vrouwen - FC Twente Vrouwen 1-0 Later op Voetbal Centraal reacties Alex Scholte van ADO Den Haag Vrouwen en Arjan Veurink van FC Twente Vrouwen PEC Zwolle Vrouwen - PSV Vrouwen 0-3 Later op Voetbal Centraal reacties van Kirsten Bakker van PEC Zwolle Vrouwen en Nebojsa Vuckovic van PSV Vrouwen Stand: