Tien man FC Utrecht wint bij hekkensluiter De Graafschap

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-12-05 22:00:59

FC Utrecht heeft een krappe zege geboekt op De Vijverberg. Op bezoek bij De Graafschap werd het 0-1 dankzij een treffer van Rico Strieder. De bezoekers maakten het duel af met tien man nadat aanvoerder Mark van der Maarel na ruim een uur spelen zijn tweede gele kaart kreeg van de arbiter. In de eerste helft ging het duel gelijk op en waren de kansen schaars. Cas Peters had een mogelijkheid namens de thuisploeg en Nacer Barazite was gevaarlijk namens Utrecht. Vlak voor rust namen de bezoekers de leiding. Op aangeven van Patrick Joosten schoot Strieder van afstand de 0-1 binnen. Na rust leek Barazite het duel te beslissen, maar de spits trof eerst doelman Hidde Jurjus en vervolgens de paal. Na 67 minuten spelen moest Utrecht verder met een man minder na de rode kaart van Van der Maarel en leek De Graafschap met een slotoffensief te komen, maar die bleef echter uit. Door de zege stijgt Utrecht naar de achtste plek. De Graafschap blijft door de nederlaag hekkensluiter in de Eredivisie.