AZ blijft winnen en stijgt naar de derde plaats

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-02-20 20:31:52

AZ heeft haar zevende zege op rij geboekt in de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen in eigen huis met 4-1 van FC Groningen. Door de zegereeks stijgt de ploeg van trainer John van den Brom naar de derde plaats in de Eredivisie. Groningen begon dramatisch aan het duel. Na 24 minuten spelen ging doelman Sergio Padt in de fout en liet een kopbal van Ron Vlaar los. Vincent Janssen profiteerde: 1-0. Tien minuten later stond het 2-0 nadat Vlaar van dichtbij kon scoren. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een strafschop nadat Juninho Bacuna een overtreding had gemaakt op Ridgeciano Haps. Markus Henriksen zag zijn inzet gestopt worden door Padt. Vlak na rust kwam de 3-0 alsnog. Haps kreeg een steekpass van Dabney dos Santos en schoot in de verre hoek binnen. Het duel leek beslist, maar twee minuten later kwam Groningen terug. Michael de Leeuw kreeg een strafschop mee nadat Joris van Overeem een overtreding op hem had gemaakt. De Leeuw stond zelf achter de bal en schoot beheerst binnen: 3-1. Groningen kreeg weer hoop, maar twintig minuten voor tijd besliste Henriksen het duel. Na een hoekschop stond de middenvelder helemaal vrij bij de tweede paal en schoot hard binnen: 4-1.