Heracles Almelo kansloos onderuit bij koploper PSV

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-02-20 22:03:47

PSV heeft in eigen huis een simpele zege geboekt. De ploeg van Philip Cocu won de topper tegen Heracles Almelo met 2-0. De eindstand stond al voor rust op het scorebord. PSV begon uitstekend aan het duel. Na een pass van Jetro Willems bleef Davy Pröpper rustig en schoot de middenvelder beheerst de 1-0 binnen. Twee minuten later stond het bijna 2-0, maar Jurgen Locadia schoot net naast. PSV kreeg voldoende mogelijkheden. Luuk de Jong kreeg twee kopkansen en Marko van Ginkel zag zijn schot gepakt worden door doelman Bram Castro. Heracles leek met een 1-0 stand de rust te halen, maar in de 45e minuut kreeg PSV een strafschop na een duwfout op Jeffrey Bruma. Gaston Pereiro schoot de penalty beheerst binnen: 2-0. Na rust kreeg Pereiro een grote kans om zijn tweede treffer van de avond te maken, maar de aanvaller zag zijn kopbal gepakt worden door Castro. Invaller Luciano Narsingh was nog dichtbij de 3-0, maar na een individuele actie was de uitstekend keepende Castro weer attent. Door de zege is het gat met nummer twee Ajax vergroot naar vier punten. Ajax komt morgen nog wel in actie tegen Excelsior. Heracles zakt door de nederlaag naar de vierde plaats in de Eredivisie.