Geplaagd Feyenoord pakt ook tegen Roda JC geen zege

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-02-21 18:45:08

Feyenoords reeks van opeenvolgende nederlagen is verbroken. In het duel met Roda JC leken de Rotterdammers zelfs lang af te steven op een overwinning, maar een gelijkmaker van Maecky Ngombo gooide roet in het eten: 1-1. Feyenoord had na zeven competitienederlagen op rij dringend behoefte aan een overwinning en de tegenstander leek daarvoor niet ongunstig. Enkele weken geleden wonnen de Rotterdammers namelijk al de kwartfinale van de beker tegen Roda JC. Met aanvallende intenties ging de formatie van Giovanni van Bronckhorst dan ook het veld in. Hoewel dat offensief niet tot veel kansen leidde, ging Feyenoord wel met een voorsprong rusten: vlak voor het ingaan van de pauze verwerkte Dirk Kuijt een vrije trap van Bilal Basacikoglu tot doelpunt. Het doelpunt gaf de Rotterdammers echter geen vertrouwensboost in de tweede helft. Sterker nog, Feyenoord werd met de minuut angstiger de voorsprong te verspelen. Roda JC kwam hierdoor terug in de wedstrijd, maar een kans om de gelijkmaker te maken was niet aan Rydell Poepon besteed. Even later kwamen de Limburgers via Ngombo wel op gelijke hoogte. Na met wat geluk de bal voor zijn voeten te krijgen, maakte de Belg beheerst de gelijkmaker. Feyenoord ging na deze tegenslag nog wel op zoek naar de overwinning, maar tevergeefs: tussen Feyenoord en Roda JC worden de punten gedeeld.