Indrukwekkend Ajax maakt korte metten met zegereeks AZ

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-02-28 19:19:32

De zegereeks van negen wedstrijden was een erg lange, maar hij is nu voorbij. AZ heeft in de uitwedstrijd bij Ajax voor het eerst in 2016 puntenverlies geleden. Dankzij goals van Milik en Klaassen waren de Alkmaarders kansloos in de ArenA: 4-1. De derby van Noord-Holland werd nooit de spannende strijd die was beloofd. Ajax hield AZ vanaf het begin af aan in een houtgreep en in de veertiende minuut betaalde dit uit. De jarige Arek MIlik(22) kon op aangeven van voormalig AZ-speler Gudelj binnenwerken. Gemiste kansen van El Ghazi en Younes stelden de 2-0 nog een tijdje uit, maar na een klein half uur kwam hier verandering in. Nadat Younes verrassend buitenom bij Johansson ging, stelde de Duitser Davy Klaassen in staat de ruststand binnen te tikken. De tweede helft was een stuk minder spectaculair, maar de Amsterdammers hielden het overwicht. Na 53 minuten pikte Davy Klaassen een mislukte actie van El Ghazi scherp op en schoot in de korte hoek de 3-0 binnen. Nauwelijks een minuut later leek er toch weer wat spanning in de wedstrijd te komen, toen El Ghazi voor een lichte overtreding op Haps zijn tweede gele kaart kreeg. Mede-dankzij tactische ingrepen van Frank de Boer kwamen de drie punten voor zijn ploeg niet meer in gevaar. Met Van Rhijn en Serero op het veld kon Vincent Janssen nog wel zijn zestiende van het seizoen bijschrijven, maar dit was het laatste wapenfeit van AZ. In de slotfase wist Milik de overwinning nog iets meer glans te geven door zijn tweede van de dag te maken. Door de overwinning blijft Ajax in het spoor van koploper PSV, dat een punt meer heeft. AZ verloor door de nederlaag haar derde plek aan Feyenoord, dat een beter doelsaldo heeft.