Positie Van Gaal wankelt na nederlaag tegen laagvlieger

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-12-19 18:12:36

Manchester United is niet in goede doen. De Engelse grootmacht wacht al een maand op een zege en ging vanmiddag ook onderuit. In eigen huis werd er met 2-1 verloren van degradatiekandidaat Norwich City. Hierdoor wordt de druk op trainer Louis van Gaal alleen maar groter. De Nederlandse oefenmeester koos er voor om te starten met Daley Blind en Memphis. United had in de eerste helft veelvoudig de bal, maar grote kansen werden er niet gecreƫerd. Aan de andere kant kwam Norwich vlak voor rust eruit met een counter en kon Camerone Jerome scoren: 0-1. Een fluitconcert volgde. Na rust werd het nog erger voor The Red Devils. Alexander Tettey kwam oog in oog te staan met doelman David de Gea en rondde koelbloedig af: 0-2. Na ruim een uur spelen kwam United terug. Anthony Martial schoot op aangeven van Wayne Rooney van dichtbij de 1-2 binnen. De thuisploeg kreeg nog kansen via Juan Mata en Chris Smalling, maar het bleef bij 1-2. Door de nederlaag zakt Manchester United naar de vijfde plaats en is het gat tussen koploper Leicester City vergroot naar negen punten. Norwich City is door de zege gestegen naar de 16e plaats.