AZ en FC Utrecht spelen gelijk na zinderende slotfase

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-12-19 20:49:35

In een vermakelijk duel hebben AZ en FC Utrecht gelijkgespeeld. In een slotfase met drie doelpunten binnen tien minuten werd het 2-2 in Alkmaar. Ron Vlaar maakte voor de thuisploeg zijn rentree en Ruud Boymans scoorde namens de bezoekers bij zijn rentree na maanden blessureleed. Utrecht begon goed aan het duel en kreeg via Sebastien Haller een grote kans, maar na een pass van Christian Kum schoot de spits recht op doelman Gino Coutinho. Even later moest de doelman weer ingrijpen na een inzet van Nacer Barazite. Patrick Joosten kreeg ook een mogelijkheid, maar schoot rakelings naast. Utrecht kreeg genoeg kansen, maar aan de andere kant kwam AZ plotseling op voorsprong. Na een actie van Joris van Overeem kwam de bal bij Mattias Johansson, die de bal binnen krulde: 1-0. AZ kwam bijna 2-0, maar een kopbal van Vincent Janssen werd gepakt door doelman Robin Ruiter. Utrecht ging vol op de aanval en kwam in de 82e minuut op gelijke hoogte. Na een voorzet van Sean Klaiber kopte invaller Boymans de 1-1 binnen. Vijf minuten voor tijd leek Utrecht zelfs drie punten te pakken toen Haller vrij werd gelaten en de 1-2 kon scoren. In blessuretijd kreeg AZ echter een penalty en die werd benut door Jeffrey Gouweleeuw: 2-2.