Huntelaar scoort en boekt zege, Verhaegh scoort en verliest

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-03-02 22:28:48

Klaas-Jan Huntelaar was in zijn 150e wedstrijd voor Schalke weer eens trefzeker. De club uit Gelsenkirchen won met 3-2 van HSV. Paul Verhaegh wist een strafschop te benutten voor Augsburg, maar kon hiermee een nederlaag niet voorkomen. Schalke 04-Hamburger SV HSV had al na vier minuten de voorsprong te pakken uit bij Schalke, toen Nicolai Müller trefzeker was. Max Meyer maakte daar zeven minuten voor rust echter gelijk van. Toen Djourou nog voor de thee zijn tweede gele kaart pakte, leek er een makkelijke tweede helft aan te komen voor Schalke. Na een uur was het dan ook Huntelaar die zijn ploeg op voorsprong zette. Alessandro Schöpf breidde de voorsprong in de 77e minuut uit naar 3-1, waarna Kacar vlak voor tijd iets terug deed voor HSV. Door de overwinning komt Schalke op de zesde plaats met 38 punten. HSV staat met tien punten minder op de elfde plaats, en hoeft dit jaar dus niet te vrezen voor degradatie. 1899 Hoffenheim - FC Augsburg Het Augsburg van aanvoerder Paul Verhaegh behaalde vorig seizoen nog Europees voetbal, maar moet dit seizoen strijden tegen degradatie. Bijvoorbeeld tegen nummer zeventien Hoffenheim, dat na 25 minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Kevin Volland. Nog voor rust maakte Verhaegh vanaf elf meter gelijk, maar Augsburg kon de gelijke stand niet vasthouden, laat staan uitbreiden naar een voorsprong. Voormalig Heerenveen-spits Mark Uth schonk zijn ploeg negen minuten voor tijd de overwinning. Door de overwinning is het verschil voor Hoffenheim met nummer dertien Augsburg nog maar vier punten.