Sprookje VVSB over: FC Utrecht uiterst moeizaam naar finale

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-03-02 22:35:29

FC Utrecht heeft zich voor het eerst sinds 2004 geplaatst voor de finale van de KNVB-beker. In De Galgenwaard was Topklasser VVSB de tegenstander; de bezoekers hielden tegen alle verwachtingen in zeer lang stand, maar delfden uiteindelijk met 3-0 het onderspit. Het publiek in De Galgenwaard slaakte een kreet van opluchting na de 1-0. De inzet van Mark van der Maarel werd na zeventig minuten geraakt door verdediger Peet van der Slot en verdween in het doel. Twee minuten later was Ruben Valk te ver uit zijn doel bij een inworp van de thuisploeg, waardoor Sebastien Haller het duel in het slot kon gooien. In de blessuretijd nam Patrick Joosten het slotakkoord voor zijn rekening. Valk was in de eerste helft de absolute uitblinker bij de bezoekers. Hij hield zijn ploeg met belangrijke reddingen persoonlijk op de been. Vooral Ruud Boymans had veel mogelijkheden om de score al voor de rust te openen. Utrecht, dat in 2004 de beker ook won, ontmoet in de finale Feyenoord of AZ. Die ploegen spelen donderdagavond in De Kuip. Utrecht schakelde in de kwartfinale landskampioen PSV uit. VVSB plaatste zich door een sensationele 2-3 zege op FC Den Bosch voor de halve finale.