Twente boekt zesde thuiszege op rij dankzij Cabral en Ziyech

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-03-12 20:54:27

FC Twente blijft het uitstekend doen in 2016. De ploeg van trainer René Hake won in eigen huis met 2-1 van PEC Zwolle. Bij rust stond de thuisploeg nog achter, maar dankzij afstandsschoten van Hakim Ziyech en Jerson Cabral won Twente met nipte cijfers. PEC kwam in de eerste helft nog op voorsprong via Kingsley Ehizibue. De middenvelder reageerde attent nadat een vrije trap van Wout Marinus werd gekeerd door Twente-doelman Nick Marsman: 0-1. Twente kwam al snel na rust op gelijke hoogte. Hakim Ziyech krulde de bal schitterend in de verre hoek. Na 55 minuten spelen trok Jerson Cabral naar binnen en schoot via het been van Bart van Hintum binnen: 2-1. Door de zege stijgt Twente naar de elfde plaats in de Eredivisie. PEC blijft op de achtste plaats staan.