West Ham wint van Liverpool en stijgt naar plek vijf.

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-01-02 17:00:51

West Ham United begint met een goed gevoel aan 2016. De ploeg van manager Slaven Bili? was in eigen huis met 2-0 te sterk voor Liverpool. Extra pijnlijk is dat Andy Carroll met een doelpunt zijn oude club de das omdeed. Door de overwinning klimt West Ham ineens van de achtste naar de vijfde plek op de ranglijst. Al vroeg werd duidelijk dat Liverpool een lastige middag tegemoet zou gaan. In de tiende minuut kopte Michail Antonio de 1-0 tegen de touwen, na een goede voorzet van Enner Valencia. Na deze tegenslag lukte het Liverpool maar niet om tot fatsoenlijke kansen te komen. Daarentegen was West Ham dicht bij de tweede treffer; Manuel Lanzini raakte van grote afstand de paal. Vlak voor rust kwam eindelijk een grote kans voor Liverpool, maar Emre Can raakte de lat. Na tien minuten in de tweede helft maakt uitgerekend Andy Carroll de tweede treffer. Hij kopte een voorzet van Mark Noble binnen en zette The Hammers op 2-0. Voor Liverpool uiterst pijnlijk; de spits was namelijk in 2011 aangetrokken door The Reds voor maar liefst 41 miljoen euro, maar wist nooit te overtuigen voor Liverpool en werd daarom in 2013 verkocht aan West Ham. Carroll kreeg ook nog een enorme kans op de 3-0, maar doelman Simon Mignolet wist de bal tegen te houden. Ondanks een slotoffensief wist Liverpool niet meer te scoren, waardoor West Ham zijn eerste wedstrijd van het seizoen winnend afsloot. Extra opsteker voor West Ham is dat Dimitri Payet als invaller zijn rentree maakte voor de ploeg van Bili?. Naast de vijfde plek valt vooral op bij West Ham dat de ploeg veel punten pakt tegen de topteams. Na eerdere overwinningen op Arsenal (0-2), Manchester City (1-2) en Chelsea (2-1) moet nu dus ook Liverpool eraan geloven.