Barcelona geeft voetbalshow weg tegen negen man Espanyol

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-01-06 23:08:58

Onder leiding van een fantastische Andres Iniesta heeft FC Barcelona zich schier-verzekerd van een plek in de kwartfinales van de Copa Del Rey. In een wedstrijd vol hoogstandjes, mooie doelpunten en rode kaarten was Espanyol kansloos: 4-1. Waar de ontmoeting in de competitie tussen de stadsgenoten zaterdag nog in 0-0 eindigde, werd dinsdagavond al snel duidelijk dat deze bekerontmoeting niet doelpuntloos zou zijn. Al in de negende minuut profiteerde Marcos Asensio Willemsen van knullig balverlies van Dani Alves. Het Spaanse talent met Nederlandse vader speelde spits Felipe Caicedo aan, die eerst nog Mascherano passeerde voordat hij met links goed afrondde. De spelers van Espanyol waren nog niet klaar met het vieren van de goal of ze konden al weer vissen. Na een schitterende assist van Andres Iniesta was de afwerking voor Lionel Messi een eitje en zo stond het 12 minuten al weer 1-1. Vervolgens kwam Barca, waar Arda Turan en Aleix Vidal hun debuut maakten, pas echt goed los. Met name middenvelder Iniesta strooide ouderwets met geniale passjes. Vlak voor rust kwam de ploeg van Luis Enrique dan ook op voorsprong. Messi knalden een schitterende vrije trap keihard onderkant-lat binnen. Ook na rust waren Messi en Iniesta belangrijk. Iniesta stuurde de Argentijn goed weg, die vervolgens de een uitstekende lage voorzet in huis had. Meegekomen verdediger Gerard Pique kon de 3-1 simpel binnenglijden. Naast mooie acties stond het duel ook in het teken van grimmigheid. Espanyol-doelman Paul Lopez mocht ongestraft zijn voet planten op de kuit van Lionel Messi. De sterspeler was des duivels over deze gemene actie, wat hem op een gele kaart kwam te staan. In de 72e minuut werd een overtreding van Espanyol-speler wel beboet. Perez liep na een overtreding op Neymar tegen zijn tweede gele kaart en dus rood aan. Vijf minuten later moest Espanyol met negen man verder. Wat er daadwerkelijk gebeurde is niet duidelijk. Feit is dat een woordenwisseling met Luis Suarez voor Diop in een directe rode kaart eindigde. We zullen onze Spaanse liplezers er op los laten. Het slotakkoord was voor Neymar. De Braziliaan volleyde in de 87e minuut met buitenkant-rechts mooi raak na een wippertje van Messi. De 4-1 betekent dat de return op woensdag 13 februari slechts een formaliteit is.