PSV wint eenvoudig van AZ en neemt koppositie over

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-04-02 21:48:47

PSV heeft een makkelijke avond achter de rug. Op bezoek bij AZ wonnen de Eindhovenaren met 2-4. Lange tijd stond het met 0-4 voor, maar in de slotfase scoorde de thuisploeg nog tweemaal waardoor de eindstand wat dragelijker werd. AZ begon furieus en PSV kwam in de beginfase goed weg. Dabney dos Santos wist niet te scoren op aangeven van Vincent Janssen en Thom Haye schoot van ver op de kruising. Aan de andere kant was het plotseling wel raak. Uit een klutssituatie schoot uiteindelijk Gaston Pereiro de 0-1 binnen. Vlak voor rust leek het duel beslist. Luuk de Jong stuurde Marco van Ginkel weg en die tikte de 0-2 binnen. Na rust werd het zelfs 0-3. Davy Pröpper gaf een steekpass op Luciano Narsingh en die schoot binnen. Het werd vier minuten later nog erger voor AZ. Van Ginkel scoorde via een vrije trap de 0-4. In de slotfase zette de thuisploeg nog even aan en scoorde het de 1-4 via invaller Jop van der Linden (kopbal). Een andere invaller (Muamer Tankovic) maakte er nog 2-4 van, maar daar bleef het bij. Door de zege stijgt PSV naar de eerste plaats, maar nummer twee Ajax komt morgen nog in actie tegen PEC Zwolle. AZ blijft op de vierde plaats staan.