FC Groningen wint in Den Haag, belangrijke zege Heerenveen

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-04-03 18:07:30

Zondagmiddag stonden twee krakers tussen ploegen uit het rechterrijtje van de Eredivisie op het programma. ADO Den Haag moest in eigen huis het onderspit delven tegen FC Groningen, terwijl SC Heerenveen een zege boekte op bezoek bij Roda JC. ADO Den Haag - FC Groningen 0-1 Door een rode kaart van Micheal de Leeuw na een half uur spelen leek ADO Den Haag de thuiswedstrijd tegen FC Groningen makkelijk te kunnen winnen. Niks bleek echter minder waar, want de Hagenezen slaagden er niet in een van hun vele kansen te benutten. FC Groningen maakte daar handig gebruik van en kon door een doelpunt van Rasmus Lindgren de drie punten in de Hofstad stelen. Roda JC - SC Heerenveen 1-2 Pas na rust brandde het spektakel in Kerkrade bij de wedstrijd tussen Roda JC en SC Heerenveen los. De Zweed Arber Zeneli zette de bezoekers in de 51ste minuut op voorsprong, maar Roda JC kwam door een doelpunt van Tom van Hyfte een kwartier later langszij. Toch boekte SC Heerenveen een zege in Zuid-Limburg. Een doelpunt van Branco van der Boomen in de blessuretijd geeft de aanwezige supporters van de uitploeg een reden om een feestje te vieren in hun lange terugweg naar Friesland.