Weghorst loodst Heracles Almelo naar vierde plaats

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-04-09 20:38:23

Heracles Almelo heeft goede zaken gedaan in de strijd om de play-offs voor Europa League. De Heraclieden wonnen op bezoek bij degradatiekandidaat Excelsior met 3-1. Wout Weghorst was de grote man met twee treffers. Heracles begon uitstekend aan het duel. Al na zes minuten spelen scoorde Weghorst met een lobje na een vrije trap van Thomas Bruns: 0-1. Een half later leek het duel beslist. Na een steekpass van Iliass Bel Hassani schoot Weghorst hard de 0-2 binnen. Direct na rust werd het toch spannend via Brandley Kuwas die na twee pogingen wist te scoren: 1-2. Excelsior geloofde er weer in, maar na een uur spelen besliste Ramon Zomer het duel. De verdediger kopte een voorzet van Jaroslav Navratil binnen: 1-3. Heracles kreeg nog voldoende kansen op de 1-4, maar Weghorst schoot naast en Zomer schoot net over. Door de zege stijgt Heracles naar de vierde plaats. Excelsior blijft op de zestiende plaats staan.