Invaller Oliynyk voorkomt schlemielige nederlaag Vitesse

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-04-09 21:56:32

Vitesse leek door een eigen doelpunt van Maikel van der Werff onderuit te gaan in eigen huis tegen ADO Den Haag, maar door een doelpunt van invaller Denys Oliynyk in de 90e minuut speelde het met 2-2 gelijk. Vitesse begon dramatisch aan het duel. Ex-Vitessenaar Mike Havenaar kopte na zes minuten van dichtbij de 0-1 binnen. De thuisploeg ging op jacht naar de gelijkmaker en was dichtbij via Milot Rashica, maar de 1-1 kwam vlak voor rust alsnog. Guram Kashia kopte een vrije trap van Lewis Baker hard binnen. Valeri Qazaishvili had Vitesse nog op voorsprong kunnen schieten voor rust, maar Martin Hansen keerde zijn inzet. Na rust waren de kansen schaars en hielp Van der Werff ADO aan een voorsprong. De verdediger wilde de bal terug koppen naar doelman Eloy Room, maar de bal belandde in zijn eigen doel: 1-2. ADO leek de zege te pakken ,maar vlak voor tijd schoot Oliynyk de 2-2 binnen. Keisuke Ota had nog in blessuretijd de kans op de 3-2 ,maar Hansen voorkwam een nederlaag.