Juventus tijdelijk koploper na ruime overwinning op Chievo

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-01-31 15:25:56

Chievo Verona is het volgende slachtoffer in de indrukwekkende reeks van Juventus. In het Stadio Marc'Antonio Bentegod van Chievo wist de ploeg van Massimiliano Allegri met 0-4 te winnen. De overwinning heeft het team uit Turijn voornamelijk te danken aan de herboren Alvaro Morata. De spits was afgelopen woensdag na een droge periode van twintig wedstrijden eindelijk weer eens trefzeker, In de halve finale van de Copa Italia wist de Spaanse aanvaller tweemaal te scoren en zondagmiddag herhaalde hij dit trucje. In de zesde minuut werkte hij een voorzet van Lichtsteiner binnen, om vlak voor rust een pass van Khedira tot doelpunt te promoveren. Door de goals van Morata ging Juventus met een 0-2 voorsprong rusten. Door goals van Alex Sandro en Paul Pogba maakte Juventus het feestje in de tweede helft compleet. Dankzij de vier goals boekte De Oude Dame hun twaalfde zege op rij, een clubrecord. Juventus lost Napoli tijdelijk af als koploper, maar de Napolitanen komen deze zondag nog in actie. De thuiswedstrijd tegen Empoli begint om 15:00 uur.