Chelsea door, Hazard scoort voor het eerst sinds tijden

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-01-31 22:11:00

Chelsea heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de volgende ronde van de FA Cup. Op bezoek bij Milton Keynes Dons werd het 1-5 en die score had nog veel hoger kunnen uitvallen als the Blues wat scherper waren in de afwerking. Oscar maakte er drie. De Braziliaan opende de score na een kwartier spelen. Een tegentreffer van Darren Potter gaf Milton Keynes Dons even hoop op een stunt, maar Chelsea herpakte zich snel. Oscar maakte de 1-2 en even later ook de 1-3, door vanaf links naar binnen te trekken en de bal achter doelman David Martin te werken. Kort na rust wist ook Eden Hazard het net weer eens te vinden. De Belg, die in de eerste helft al eens de paal trof, scoorde voor het eerst in mei 2015. Vanaf elf meter maakte hij eindelijk een einde aan die periode van droogte en zette hij Chelsea op een comfortabele 1-4. Bertrand Traore maakte het vijfde doelpunt en daarmee vonden de mannen van Guus Hiddink het welletjes.