Ajax Vrouwen wint, FC Twente klopt PSV, nipte zege Telstar

Door Voetbalcentraal, friday 2016-04-15 23:46:26

Ajax Vrouwen heeft in de strijd om de titel in de Eredivisie Vrouwen nog altijd acht punten voorsprong op FC Twente Vrouwen. De Tukkers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. De Amsterdammers versloegen in speelronde 23 ADO Den Haag Vrouwen met 0-2. Het duel in Den Haag kende een recordaantal van 6250 bezoekers. Zo veel hadden de vrouwen er nog nooit gehad in eigen stadion. Keepster Elixabete Sarasola werd de held van Ajax Vrouwen. Ze stopte een strafschop van Dominique Bruinenberg en eentje van Yvette van der Veen. Tessel Middag en Marlous Pieëte scoorden tegen de ploeg van trainersduo Alex Scholte en Marcel Valk. Laatstgenoemde kreeg in de 69ste minuut de rode kaart vanwege commentaar op de leiding. FC Twente Vrouwen rekende met 4-0 af met PSV Vrouwen. Laatstgenoemde lijkt het kampioenschap definitief te kunnen vergeten. Voor de regerend landskampioen vonden Maayke Heuver, Renate Jansen en Jill Roord het net. Kim Mourmans werkte een bal in eigen doel. Siri Worm viel in de 68ste minuut in. Ze maakte na een jaar blessureleed haar rentree. Telstar Vrouwen versloeg sc Heerenveen Vrouwen met 2-1. Simone Kets opende na iets minder dan een halfuur de score voor de ploeg van trainer Fred de Boer. Net na rust zorgde Sanne van der Velden voor de gelijkmaker. Matchwinner werd Katja Snoeijs.