Vitesse blijft kwakkelen en wint thuis ook niet van Heracles

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-04-16 20:33:51

Vitesse blijft het onder trainer Rob Maas matig doen. In eigen huis wist het niet te winnen van concurrent Heracles Almelo. Tien minuten voor tijd maakte Wout Weghorst de gelijkmaker voor de Heraclieden vanaf de stip: 1-1. In de eerste helft waren de kansen zeer schaars. Heracles kreeg de beste mogelijkheid via Ramon Zomer, maar uit de draai schoot de verdediger over het doel van Eloy Room. Direct na rust had Heracles op voorsprong moeten komen via Weghorst, maar de spits schoot oog in oog met Room op de paal. De misser bleek cruciaal te zijn, want aan de andere kant scoorde Vitesse wel via Milot Rashica na een blunder van Mark-Jan Fledderus: 1-0. Fledderus was direct hierna dichtbij de gelijkmaker, maar schoot net naast. Vitesse kreeg mogelijkheden op de 2-0, maar Sheran Yeini en Valeri Qazaishvili schoten beiden net naast. Heracles voerde de druk op en tien minuten voor tijd werd het beloond. Yeini maakte hands in het strafschopgebied en de bezoekers kregen een strafschop. Weghorst schoot de penalty rustig binnen: 1-1. In de slotfase werd het nog bijna 1-2, maar Guram Kashia voorkwam ternauwernood met hulp van de paal een tegentreffer. Door het gelijkspel blijft Vitesse zevende. Heracles staat vijfde op de ranglijst.