Vincent Jansen loodst AZ naar ruime zege op PEC Zwolle

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-04-16 21:49:42

AZ heeft in eigen huis weinig moeite gehad met PEC Zwolle. De ploeg van trainer John van den Brom won met 5-1. De grote man aan de kant van AZ was Vincent Janssen met vier treffers en een assist. AZ begon uitstekend aan het duel en kwam verdiend op voorsprong na 20 minuten spelen. Bart Schenkeveld maakte een overtreding op Dabney Dos Santos en veroorzaakte een penalty, die werd benut door Janssen: 1-0. Vijf minuten later stond het al 2-0. Uit de rebound scoorde Janssen zijn tweede treffer van de avond. Na rust kwam PEC terug en scoorde het de aansluitingstreffer. Na een voorzet van Ouasim Bouy kopte invaller Kingsley Ehizibue de 2-1 binnen. Een minuut later scoorde AZ echter weer. Na een hakbal van Janssen schoot Dabney Dos Santos fraai in de kruising binnen: 3-1. Het werd nog erger voor PEC nadat goalie Mickey van der Hart een overtreding maakte, een penalty veroorzaakte en een directe rode kaart kreeg van de arbiter. Trainer Ron Jans had al drie keer gewisseld en hierdoor besloot spits Lars Veldwijk de handschoenen aan te doen. Veldwijk duikte nog de goede hoek in, maar Janssen scoorde de penalty: 4-1. In de slotfase scoorde Janssen nog de 5-1.