Van Gaal kan weer ademen na indrukwekkende zege

Door Voetbalcentraal, tuesday 2016-02-02 23:03:57

Manchester United-supporters zullen voor het eerst sinds een lange tijd weer met een goed gevoel het Old Trafford verlaten. The Red Devils versloegen met speels gemak Stoke City en boekten een 3-0 zege. De zege kon niet op een beter moment komen voor de thuisploeg, nadat zij hun vorige Premier League-wedstrijd met 0-1 verloren van Southampton. Manchester United scoorde al sinds september (!) niet meer in de eerste helft van een thuiswedstrijd, maar maakte in de wedstrijd tegen de nummer 9 van de Premier League eindelijk een einde aan die reeks. Al na veertien minuten lag de bal in het netje, nadat Jesse Lingard vrij kon inkoppen. Even later verdubbelde Anthony Martial de marge met een prachtig schot in de verre hoek. Stoke City, dat dit seizoen normaliter een sterke indruk maakt in toppers, was niet meer in staat het de formatie van Louis van Gaal lastig te maken. Sterker nog, Manchester United breidde na rust de voorsprong met nog een doelpunt uit, nadat Wayne Rooney het eindstation van een vlotte aanval was. Vlak voor het einde kreeg invaller Memphis Depay nog een kans op de 4-0, maar de Nederlander zag zijn poging net naast gaan.