PSV verslaat Vitesse en voert de druk op Ajax op

Door Voetbalcentraal, tuesday 2016-04-19 22:36:00

In Eindhoven wist PSV relatief gemakkelijk af te rekenen met Vitesse. Dankzij doelpunten van Davy Pröpper en Luuk de Jong wonnen de Eindhovenaren met 2-0. PSV streeft door de overwinning Ajax voorbij en is voor minimaal een dag koploper van de Eredivisie. De thuisploeg zette in het eerste kwartier van de wedstrijd aan en wist al vroeg op voorsprong te komen dankzij een mooi gekruld schot van Pröpper. De rest van de tweede helft kwam Vitesse wat meer in het spel voor en ontstonden er aan beide kanten kleine kansen. Het begin van de tweede helft was juist voor de Arnhemmers. Pas toen Maxime Lestienne in de ploeg kwam voor Jürgen Locadia wist PSV de score te verdubbelen. De Belg werd door Kevin Diks naar de grond gehaald en versierde een penalty. De Jong benutte de penalty en blijft daarmee in het kielzog van competitietopscorer Vincent Janssen. Woensdag speelt Ajax tegen SC Heerenveen en zal het moeten winnen om PSV opnieuw achter zich te krijgen. Voor Vitesse wordt het steeds lastiger zich te plaatsen voor de play-offs aan het eind van het seizoen, waarin gestreden wordt om een ticket voor Europees voetbal.