ADO Den Haag en Roda JC spelen gelijk in vermakelijk duel

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-02-06 20:42:17

ADO Den Haag en Roda JC Kerkrade hebben in een spannend duel gelijkgespeeld. In het Kyocera Stadion eindigde het duel in 2-2. Door het gelijkspel blijft ADO op de 12e plaats staan in de Eredivisie met 27 punten. Roda kon gelijkkomen met ADO, maar blijft op de 13e plaats staan en heeft drie punten minder. Bij ADO keerde Edouard Duplan terug in de basis na een schorsing. Bij Roda begon oud-ADO-speler Mike van Duinen voor het eerst in de basis. ADO begon beter aan het duel en kwam na 20 minuten spelen verdiend op voorsprong. Na een slechte terugspeelbal van Marcos Gullón kon doelman Benjamin van Leer de bal nog net wegwerken, maar de bal kwam voor de voeten van Kevin Jansen en die schoot de 1-0 binnen. De kansen waren schaars voor rust, maar in blessuretijd kwam Roda op gelijke hoogte. Vito Wormgoor liet een voorzet van Gullón lopen en daar profiteerde Tom van Hyfte van: 1-1. Na rust kwam ADO weer op voorsprong. Timothy Derijck kopte een vrije trap van Duplan binnen: 2-1. Roda kwam bijna weer op gelijke hoogte, maar Ugur Inceman kopte de bal op de lat. Tien minuten voor tijd kwam de gelijkmaker alsnog. Invaller Kristoffer Peterson schoot van afstand de 2-2 binnen.