Heet potje levert Heracles en Feyenoord een punt op

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-04-20 21:38:00

Feyenoord heeft een punt overgehouden aan het duel met Heracles Almelo: 2-2. De Tukkers zouden bij een zege vrijwel zeker geweest zijn van deelname aan de play-offs, maar zullen niet ontevreden zijn. Het gelijkspel was een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Danny Makkelie gaf zondag een discutabele strafschop aan Ajax en de arbiter werd de afgelopen dagen al flink onder een vergrootglas gelegd in de media. Ook vanavond werden al zijn beslissingen fors bekritiseerd in het Polman Stadion, zowel door spelers als publiek, maar hij leidde het duel in de subtop foutloos. Eljero Elia was de belangrijkste man aan de zijde van Feyenoord, Marko Vejinovic zal minder warme herinneringen aan het duel overhouden. De oud-Vitessenaar miste bij een 2-1 achterstand een strafschop. Normaliter zou Dirk Kuijt de pingel genomen hebben, maar de aanvoerder zat op de bank en werd pas na 67 minuten ingebracht. Zodoende mocht Vejinovic het proberen vanaf elf meter, maar zijn inzet werd gekeerd door Bram Castro en ook de rebound was niet aan de middenvelder besteed: hij schoot over. Heracles was beter bij de les en ging flitsend uit de startblokken. De openingstreffer van Robin Gosens, op aangeven van Jaroslav Navratil, kwam dan ook niet als een verrassing. Michiel Kramer maakte kort voor rust de gelijkmaker, na een assist van Elia, maar snel na de onderbreking greep Heracles opnieuw de voorsprong. De Feyenoord-defensie liet zich bij een hoekschop in de lucht kloppen door Wout Weghorst: 2-1. De mannen van John Stegeman waren op weg naar een driepunter en het geloof nam toe toen Vejinovic faalde bij de toegekende penalty, maar Elia besliste anders. Een dieptepass van Sven van Beek bereikte de rappe buitenspeler, die vervolgens Castro het nakijken gaf en de eindstand op 2-2 bepaalde.