FC Twente neemt in slotfase afstand van Excelsior

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-04-20 23:15:00

FC Twente heeft weer drie punten aan het totaal mogen toevoegen. De Tukkers zegevierden in eigen huis over Excelsior (2-0), maar de openingstreffer viel pas in de 85ste minuut. De Kralingers stonden op dat moment al met tien man. Jurgen Mattheij kreeg tien minuten voor het laatste fluitsignaal zijn tweede gele kaart, nadat hij doorgebroken Jerson Cabral onderuit haalde. Zijn verwijdering was het breekpunt in de wedstrijd, want met een man minder kon Excelsior het niet meer bijbenen. De bezoekers kwamen al nauwelijks in het stuk voor, maar FC Twente speelde ook pover en de afwezigheid van Hakim Ziyech was merkbaar. Cabral miste in de eerste helft een strafschop en beide teams leken genoegen te moeten nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Cabral herstelde zijn fout echter door de late 0-1 binnen te schieten en luttele minuten later maakte Zakaria El Azzouzi aan alle spanning een einde.