Invaller Santos voorkomt overwinning De Graafschap op NEC

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-02-07 19:21:15

De Graafschap heeft zondagmiddag nagelaten de derde overwinning van het seizoen binnen te slepen en de laatste plaats te verlaten. Door inbreng van de ingevallen NEC-spits Christian Santos kwamen de Superboeren niet verder dan 1-1. NEC kreeg in de openingsfase twee goede kansen via Wojciech Golla. De Roemeense verdediger kreeg de bal echter tot twee keer toe niet langs Hidde Jurjens. De Graafschap opereerde vervolgens een stuk meer doortastend via Andrew Driver. De Schotse middenvelder schoot in de elfde minuut uit lastige hoek raak en maakte daarmee de openingstreffer. NEC kwam vlak voor de wedstrijd op met een opvallende mededeling. De Nijmegenaren hebben besloten clubtopscorer Christian Santos (13 treffers) voor de rest van het seizoen op de bank neer de zetten. De spits wil zijn aflopende contract niet verlengen en hiermee kiest trainer Ernst Faber voor de lange termijn. Santos mocht na rust echter wel invallen en was hierbij direct belangrijk. De spits lokte een overtreding van Karim Tarfi uit, die hierna met direct rood mocht vertrekken. Ruim tien minuten voor tijd leverde Santos uitstekend voorbereidend werk, waarna Ritzmaier de rebound van Foor binnen kon tikken. Door het gelijkspel volgen naderen beide teams de ploeg boven hen op de ranglijst op een punt. NEC staat vierde achter Feyenoord, terwijl hekkensluiter De Graafschap Cambuur op de huid zit.