Wervelend AZ wint doelpuntenfestijn op bezoek bij Heracles

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-02-13 20:41:51

AZ heeft haar zesde zege op rij geboekt in de Eredivisie. Op bezoek bij concurrent Heracles Almelo won de ploeg van trainer John van den Brom met ruime cijfers: 3-6. Heracles begon dramatisch aan het duel. Al na vier minuten spelen ging Joey Pelupessy in de fout. De rechtsback kopte de bal te kort terug naar de doelman en Vincent Janssen kon profiteren: 0-1. Even later maakte Pelupessy een overtreding op Dabney dos Santos in het strafschopgebied en kreeg AZ een penalty. Markus Henriksen schoot de strafschop beheerst binnen: 0-2. Na ruim een half uur spelen leek het duel beslist. Na een fraaie steekpass van Dabney Dos Santos schoot Joris van Overeem de 0-3 binnen. Vlak voor rust deed Heracles wat terug via een fraai afstandsschot van Thomas Bruns: 1-3. Mike te Wierik was nog dichtbij de 2-3, maar doelman Sergio Rochet pakte zijn inzet. Na rust leverde de eerste mogelijkheid voor AZ direct een treffer op en leek het duel beslist. Alireza Jahanbakhsh scoorde met een volley: 1-4. Heracles knokte zich echter terug via Mark-Jan Fledderus (schot) en Wout Weghorst (counter): 3-4. Door een eigen doelpunt werd die hoop aan flarden geschoten. Bruns kopte een corner in eigen doel: 3-5. Ben Rienstra kopte nog een voorzet en zette de 3-6 eindstand op het scorebord. Door de zege stijgt AZ naar de vierde plaats en is het gat met nummer drie Heracles verkleind met een punt.