Real Madrid neemt koppositie over na late goal Gareth Bale

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-04-30 18:32:00

Real Madrid heeft de koppositie overgenomen van aartrsivaal FC Barcelona. De Koninklijke won moeizaam op bezoek bij Real Sociedad met 1-0. Gareth Bale werd de matchwinner door tien minuten voor tijd te scoren met een harde kopbal. Bij Real ontbraken Cristiano Ronaldo en Karim Benzema wegens blessureleed en kreeg Toni Kroos rust. Hierdoor begonnen Borja Mayoral, Lucas Vázquez en James Rodriguez in de basis. Real was de betere ploeg, maar had wel moeite om grote kansen te creeren. Na rust kreeg Bale de kans op de 0-1, maar de aanvaller zag zijn inzet van dichtbij gepakt worden door doelman Gerónimo Rulli. Het duel leek te eindigen in 0-0, maar in de 80e minuut kopte Bale een voorzet van Vázquez binnen: 0-1. Door de zege staat Real nu bovenaan na 36 duels met 84 punten. Barcelona staat tweede met 82 punten, maar heeft wel een duel minder gespeeld. Ook nummer drie Atlético Madrid heeft 82 punten en nog een duel tegoed.