Ajax overtuigt en heeft kampioenschap voor het oprapen

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-05-01 18:58:00

Ajax heeft zondag met veel gemak van FC Twente gewonnen (4-0) en dat betekent dat de titel volgende week gepakt kan worden tegen De Graafschap. Concurrent PSV werd dankzij de ruime zege op afstand gehouden. Hoewel de opening van Ajax sterk was, bleven doelpunten lang uit. Pas acht minuten voor de rust viel de bevrijdende 1-0 en die kwam op naam van Vaclav Cerny. De jeugdige aanvaller schoot in de korte hoek raak na een fraai opgezette aanval. Jerson Cabral had de feestvreugde in de Amsterdam ArenA kort hierna weer kunnen verpesten, maar hij negeerde de vrijstaande Hakim Ziyech en zodoende kwam FC Twente niet op gelijke hoogte. Met de tussenstand bij PSV - SC Cambuur in het achterhoofd, ging de thuisploeg op jacht naar meer treffers. Die vielen pas in de slotfase. Mike van der Hoorn verdubbelde de score met het hoofd, waarna Viktor Fischer en Amin Younes de marge verder uitbouwden.