Roda JC verrast NEC en is zeker van lijfsbehoud

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-05-01 19:56:00

Niemand twijfelde er nog aan, maar sinds zondag is Roda JC Kerkrade definitief verzekerd van nog een jaar Eredivisie. Op bezoek bij NEC werd knap gewonnen (1-2). Christian Santos miste een strafschop namens de thuisploeg. Roda JC startte niet goed en de openingstreffer van NEC kwam dan ook niet als een verrassing. Ard van Peppen probeerde de bal weg te werken, maar Navarone Foor stak daar een stokje voor en zette de 1-0 op het scorebord. Kort voor rust kon Santos NEC in veilige havens brengen. Nadat hij zelf was gevloerd door Arjan Swinkels mocht hij aanleggen vanaf elf meter, maar Benjamin van Leer gokte op de goede hoek en keerde de inzet van de Venezolaan. Het doelpunt viel snel daarna aan de andere kant: Tom van Hyfte verschalkte NEC-keeper Brad Jones met een verwoestend schot. Rydell Poepon kopte vlak na rust de 1-2 binnen en die voorsprong hield Roda JC, met enige fortuin, vast tot het eindsignaal.