Barcelona neemt afstand van Atlético met zege bij Gijón

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-02-17 20:33:32

Lionel Messi blijft opzien baren. De vedette van Barcelona maakte woensdagavond in het uitduel met Sporting Gijón zijn driehonderdste goal in het shirt van de club en mede daardoor en een tweede treffer van de Argentijn won de koploper met 1-3. Een vermakelijke fase van een paar minuten voor rust leverde de wedstrijd maar liefst drie van de vier doelpunten op. Vlak na de driehonderdste van Messi, een bekeken schot in de hoek, gleed Carlos Castro bij de tweede paal binnen na een knap uitgespeelde tegenaanval van de thuisploeg. Vrijwel onmiddellijk herstelde Messi met nog een schot, hoog in het doel, de tegentreffer. Suárez had het tegen Gijón wat lastiger met scoren: hij miste een aantal goede mogelijkheden en faalde vanaf elf meter nadat doelman Iván Cuéllar het derde onderdeel van de 'MSN', Neymar, had neergelegd. Cuéllar stopte de strafschop, maar was even later toch nog kansloos toen Suárez de bal met links in de verre hoek krulde. Barcelona heeft door de zege een voorsprong van zes punten op Atlético Madrid en een voorsprong van zeven punten op rivaal Real Madrid.