Real Madrid imponeert niet bij relatief simpele zege in Rome

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-02-17 22:35:12

Real Madrid heeft op effectieve wijze gewonnen van AS Roma. De Koninklijke creëerde nauwelijks uitgespeelde mogelijkheden, maar wist in de tweede helft toch twee keer doel te treffen. Roma verweerde zich vooral in de eerste helft kranig, maar kwam bij het doel van Real vaak stootkracht tekort, 0-2. De vreugde is alweer een tijdje terug bij Real Madrid. En niet geheel toevallig kwam die langzaam opzetten na het verruilen van Rafael Benitez voor Zinedine Zidane als trainer. Woensdagavond waren de vreugdemomenten schaars, maar het belangrijkste moment werd wel met de Fransman gevierd: nadat Cristiano Ronaldo ruim tien minuten na rust een individuele actie bekroonde met een treffer, werd het feestje door het team gevierd met Zizou als middelpunt. Pas na de goal ging Madrid meer vrijuit voetballen. Het leverde veel aanvallen op, maar toch relatief weinig mogelijkheden omdat Ronaldo en Karim Benzema vooral voor eigen succes gingen. Invaller Jesé Rodriguez deed vijf minuten voor het einde wat zij niet deden: de beslissing binnenschieten. Hij schoot de bal in de lange hoek, terwijl de verdedigers van AS Roma achteruit bleven lopen. Roma zal zich voor de kop slaan, want de Romeinen hadden er met wat meer nauwkeurigheid meer uit kunnen halen. Het ontbrak de thuisploeg vooral aan een steekpass op maat, waardoor er niet écht grote kansen ontstonden voor het doel van Keylor Navas.