Pijnlijke nederlaag voor Van Gaal op bezoek FC Midtjylland

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-02-18 20:55:43

Manchester United heeft opnieuw een uiterst pijnlijke domper te verwerken gekregen. De ploeg van Louis van Gaal ging op bezoek bij het Deense FC Midtjylland, waar ze met 2-1 onderuit ging ondanks een doelpunt van Memphis Depay en puik keeperswerk van Sergio Romero. Uniteds verdediging was zo lek als een mandje in Herning. Daley Blind en Memphis Depay starten in de basis bij de bezoekers, net als doelman Sergio Romero, die de in de warming-up afgehaakte David de Gea moest vervangen en dat met een aantal uitstekende reddingen verdienstelijk deed. Memphis wist nog een positieve bijdrage te leveren door al vallend de openingstreffer voor United te maken, zijn eerste sinds november. Vooral na rust liet United de wedstrijd zeer gemakkelijk uit de handen glippen. Vooral in de tegenaanval was Midtjylland zeer gevaarlijk. De Denen profiteerden daar niet volledig van, want hun goals vielen beide niet uit een counter: vlak voor rust dribbelde Pione Sisto eenvoudig langs een aantal man en schoot raak in de verre hoek en invaller Paul Onuachu, twee meter lang, schoot de thuisploeg naar de winst, nadat Juan Mata een slappe poging tot uitverdedigen deed. Over twee weken komt Midtjylland naar Old Trafford.