Waarom PSV - en niet Ajax - toch nog kampioen wordt

Door Voetbalcentraal, friday 2016-05-06 13:10:41

Uitermate aangeslagen waren ze afgelopen zondag bij PSV. Zes keer hadden ze gescoord tegen SC Cambuur, maar in doelsaldo waren ze daarmee niks opgeschoten. Niet alleen omdat Ajax met 4-0 won van FC Twente, maar vooral ook omdat dat dekselse Cambuur in Eindhoven twee keer had gescoord. Eerder had die andere laagvlieger, De Graafschap, ook al gescoord in Eindhoven. In Doetinchem maakten de Superboeren zelfs drie goals tegen PSV. De Graafschap kortom is onberekenbaar en niet te onderschatten, iets dat een toch al zo gespannen Ajax helemáál niet kan gebruiken. Wil je nog meer redenen waarom PSV uiteindelijk toch kampioen wordt? Zet 55 euro gratis in en win 935 euro als jij denkt dat Ajax in Doetinchem aan de spanning ten onder gaat! Herinner jij je nog de namen? Andrew Driver, Alexander Bannink en Nathan Kabasele. In een tijdsbestek van twintig minuten brachten zij De Graafschap op 31 oktober terug van een 0-3 achterstand tot 3-3. En wat tegen PSV kan, dat kan ook tegen Ajax.

  • Traditioneel haalt PSV in Zwolle vaak goede resultaten weg. Van de laatste 15 thuisduels won PEC Zwolle er maar twee; PSV won 10 keer.
  • In wedstrijden tussen PEC en PSV vallen altijd veel doelpunten. In de laatste 8 onderlinge duels kwamen beide teams steeds tot scoren. PSV moet er gewoon één meer maken dan PEC.
  • PSV kan bij winst zelfs nog twee 'kleine' record evenaren: 46 punten in de tweede seizoenshelft. Net als eerder in 1999/2000.
  • En bij winst wordt PSV - na Ajax (nu 547) de tweede ploeg met 500 uitzeges in de Eredivisie.
  • Leathal Weapon 1: Marco van Ginkel scoorde in 2016 meer Eredivisiegoals (8) dan welke andere middenvelder dan ook.
  • Leathal Weapon 2: Luuk de Jong scoorde dit seizoen 12 van zijn 24 treffers met het hoofd. Dat is twee keer zo veel als alle PEC-spelers bij elkaar (slechts 5 doeltreffende kopballen).
  • PSV schoot dit seizoen vaker op doel dan welke andere ploeg dan ook, berekende voetbaldata bedrijf Opta.
  • Voor een 'nacompetitie-deelnemer' is De Graafschap aardig in vorm en verloor 'slechts' vijf van de laatste negen wedstrijden.
  • Op De Vijverberg is De Graafschap sterk dit jaar. Alleen Ajax (0) verloor in 2016 minder thuiswedstrijden dan De Graafschap (1).
  • Als enige ploeg buiten de traditionele 'top 3' zelf, scoorde De Graafschap dit seizoen tegen Feyenoord, en PSV en Ajax (8 goals in 5 wedstrijden).
  • En laat Ajax maar eens proberen doelman Hidde Jurjus te passeren. Dit seizoen redde hij vaker (134 keer) dan welke andere eredivisie keper dan ook.
  • Ajax heeft de historie tegen. De afgelopen twee seizoenen speelden de Amsterdammers steeds de laatste wedstrijd uit tegen een ploeg die uiteindelijk degradeerde en wist steeds NIET te winnen (2-2 tegen NEC in 2013/14 en 1-2 bij FC Dordrecht afgelopen seizoen).
  • Vlak voor de Kerst ging het al bijna mis tegen De Graafschap. Voor 50.882 toeschouwers stond het na treffers van Arkadiusz Milik (26') en Kristopher Vida (38') in de ArenA heel lang 1-1. Uiteindelijk won Ajax - dankzij Riechedly Bazoer (70') - toch nog net met 2-1.
Wie wordt kampioen? Zet 55 euro gratis in op jouw favoriet voor de titel!

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl